Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

WSDG, TC Zhou Collaborate for Beijing Studio

WSDG, TC Zhou Collaborate for Beijing Studio

WSDG recently collaborated with studio engineer TC Zhou to create a new recording facility in Beijing, China.

Beijing, China (November 21, 2019)—WSDG (Walters-Storyk Design Group) recently collaborated with studio engineer TC Zhou to create a new recording facility in Beijing, China.

Storyk to Talk Podcast Studio Design at The Video Show

Zhou had previous experience designing his own original studio in Foshan, Guangdong Province, China in 2003. As his career flourished, Zhou expanded and updated his original facility, but a move to Beijing in 2007 found him desiring a more sophisticated studio. Intrigued by WSDG’s reputation for designing studios—50 years into its existence, the company has created more than 3,000 facilities around the globe—Zhou initiated a deep collaboration with WSDG’s global creative team.

Zhou collaborated on the design of his new studio with WSDG director of design Renato Cipriano, art director Silvia Molho and project manager Alan Machado.

“TC was deeply involved in the development process,” reports Cipriano. “His design preferences were spot on, and he provided us with excellent drawings, and helpful insights into the building itself. He also had solid architectural, technology and contractor recommendations. His suggestion to install functional isolation windows, enabled us to provide fresh air for the Live, CR and Mastering Rooms.

“TC made a point of requesting a pair of prized Lipinski 707A monitors. And he was very pleased with the precisely tuned, perforated wooden frequency absorber panels we installed at the front of the Mastering Room to provide the studio with a cool contemporary vibe.

Want more information like this? Subscribe to our newsletter and get it delivered right to your inbox.

“The floors, walls and ceilings of all the rooms in the complex are completely floated, and a third layer of filled concrete block was set on the perimeter of Vocal Booth C and the Live Room to permit unimpeded independent work in all four rooms simultaneously,” Cipriano concludes.

WSDG • www.wsdg.com

Close